Otvoreno pismo članovima, partnerima i prijateljima MOST-a

Poštovani/e,

  • članovi i članice Udruženja mladih MOST,
  • prijatelji i partneri MOST-a

Nakon nekoliko godina rada kroz neformalne grupe koje su se preoblikovale u pravno formalno Udruženje mladih MOST, provedeno je niz akcija, inicijativa, implementiran veliki broj projekta a mnogo toga je ostalo što smo planirali a nismo uspjeli završiti do sad. 

O nekim projektima javnost je upoznata o nekim nije. Neke od "nedovršenih" projekata, provode naši partneri i/ili prijatelji u istom ili modifikovanom obliku kao što smo mi idejno prezentovali, predložili, tražili partnere za finansiranje i implementaciju tih projekata. MOST-u je drago da su kvalitetne i pozitivne ideje pronalaze svoj put za implementaciju, bez obzira ko i na koji način implementirao takve projekte.

Prethodne dvije godine su izuzetno izazovne bile za svijet, svi pojedince i sve organizacije su osjetile udarac pandemije COVID-19 koja je pokosila cijeli svijet. Udruženje mladih MOST nije imuno na sve izazove i nedaće koje je nosio život u ovom periodu našoj organizaciji ali i našim članovima. Od 2021. godine Udruženje mladih MOST je svoj rad pasiviziralo. Opravdano, svi članovi su fokus svoj djelovanja stavili na sebe, svoje porodica, zdravlje i druge lične izazove sa kojim smo se svi susretali.

Ponosni smo što je MOST i naši članovi hrabro koračaju kroz život, iako smo svjesni da fokus djelovanja i ciljevi kada smo kreirali MOST i sad trenutno nisu isti.

Zbog svega navedenog, Mujagić Eldar kao predsjednik Udruženja mladih MOST-a u saradnji sa Upravnim odborom i Osmanović Ervinom kao predsjednikom Skupštine planira sredinom 2022. godine održati Skupštinu na kojoj ćemo odlučiti o smjeru djelovanja i novoj sudbini Udruženja mladih MOST.

Sjednica Skupštine na kojoj će se odlučivati o sudbini Udruženja će biti organizovana sredinom 2022. godine, u ljetnom periodu, na lokaciji koja omogućava sastanke radnog tipa ali i dio za druženje, prijatelja i porodica sa malom djecom. Detalje oko Sjednice Skupštine će biti na vrijeme dostavljeni svim članovima Udruženja mladih MOST ali i članovima porodica zbog druženja.

 

Mujagić Eldar

Predsjednik
Udruženja mladih MOST

Pokreće Blogger.