MOSTovci uklonili divlje deponije u MZ Lukavac Grad



Toliko se svi bore za zdravu i čistu okolinu a toliko je svi zagađujemo. Svjesni ove činjenice Udruženje mladih Most je odlučilo da napravi korak ka pozitivnoj promjeni. Predali smo projekat "Čuvajmo okolinu!" na Javni poziv za ekologiju objavljen od strane Općine Lukavac. Projekat je zadovoljio sve uslove i odobren je.

Već nekoliko dana radimo na realizaciji a danas je bio dan kada se naši radovi najviše vide. Radili smo od košenja do ručnog skupljanja smeća ali danas angažovanjem radne mahanizacije uspjeli smo sanirati dvije divlje deponije raznog otpada. U razni otpad podrazumijevao od automobilskih guma, frižidera, raznog namještaja, keramičkih pločica, raznih odjevnih predmeta itd. 

Put prema gradskom groblju je nasut posipnim materijalom na udarnim mjestima gdje su naši sugrađani trpili razne kvarove na svojim privatnim vozilima.

Veoma nam je drago da su žitelji obližnih mjesta obilazili nas i nudili svoj savjete i pomoć. Ovim putem se zahvaljujemo Općini Lukavac na čelu sa Edinom Delićem, načelnik opštine Lukavac koji finansira projekat. Puno nam znači što su dva radnika iz SSL sa punom radnom spremom danas došli da nam pomognu iako smo već bili relativno dobar dio posla odradili, jer smo zbog angažovanja mehanizacije počeli puno ranije od planiranog. Hvala i svim volonterima, aktivistima, predstavnicima udruženja koji su danas bili dio promjene, dio #MOST-a koji povezuje druge i drugačije u zajedničkim ciljevima i interesima.

Možete pogledati fotografije da vidite dio rezultata našeg rada. Tokom vikenda planirano je da završimo sve radove (npr. postavljanje tabli zabranjeno bacanje smeća itd.) na ovom lokalitetu u ovoj fazi. 




Pozivamo građane da se suzdrže od nelegalnog odlaganja otpada na ovoj i sličnim lokacijama zbog vlastitog zdravlja, zdravlja svoje djece i svih nas.
Pokreće Blogger.