Održana 1. redovna Skupština


Danas je u prostorijama JU Centar za kulturu Lukavac održana 1. redovna Skupština Udruženja mladih Most.

Na sjednici Skupštine između ostalog razmatran je novi Statut, Pravilnik o prijemu u članstvo, Izvještaj o radu za 2018. godinu, Finansijski izvještaj za 2018. godinu, Program rada i Plan rada za 2019. kao i izbor novog rukovodstva MOST-a.

Na inicijativu 1/3 (jedne trećine) članova Udruženja mladih Most, Upravni odbor je u skladu sa važećim Statutom pripremio prijedlog novog Statuta koji je jednoglasno usvojen na sjednici Skupštine. Skupština je razmatrala i jednoglasno usvojila Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj za 2018. godinu koji je podnijela u tom vremenskom intervalu predsjednica Udruženja mladih Most, Hodžić Džana.

Kroz Program rada usaglašeni su ciljevi za ovu godinu rada MOST-a, koji su detaljnije definisani kroz zaduženja i vremenske rokove kroz Plan rada za 2019. godinu. Na osnovu Programa rada i Plana rada predočen je Finansijski plan za 2019. godinu.

Izvrešen je re-izbor novog rukovodstva Udruženja mladih Most i to:
 
- Predsjednik Skupštine Udruženja mladih Most u sljedećem mandatu od 2 (dvije) godine je Osmanović Ervin.

- Predsjednik Upravnog odbora Udruženja mladih Most (tj. predsjednik Udruženja) u sljedećem mandatu od 2 (dvije) godine je Mujagić Eldar.

- Izabrani članovi/ce Upravnog odbora uz Mujagić Eldara u sljedećem mandatu od 2 (dvije) godine su: Bleković Sanel i Mujagić Ermina.

Udruženje mladih Most je odlučno da još snažnije krene u borbu za nas mlade kroz naše statutarne ciljeve. Svi mladi koji žele se pridružiti timu MOST-a mogu nas konktaktirati na: udruzenjemladihmost@gmail.com.
Pokreće Blogger.