Naša tajna priča - film mladih filmadžija iz Lukavca



Sjajna ekipa mladih iz našeg grada je radila na projektu kratkog filma "Naša mala tajna". Udruženje mladih MOST kao članica Vijeća mladih Općine Lukavac je dalo podršku za pokretanje i realizaciju ovog projekta.

Otkrit ćemo Vam tajnu, tim MOST-a sprema nekoliko projekata koji će biti izuzetno iskustvo za mlade. 

Pridružite se ekipi MOST-a !

"NAŠA TAJNA PRIČA" FILM MLADIH FILMADŽIJA IZ LUKAVCA 



Na osmoj radionici Viva škole filma koja je od 06. do 09. maja održana u Lukavcu snimljen je poučan ekološki film. Dvadeset pet mladih učenika Mješovte srednje ekonomsko-hemijske škole iz Lukavca uz podršku Vijeća mladih Općine Lukavac i Općine Lukavac, snimili su film "Naša tajna priča", o jezeru Modrac jednom od bivših turističkih potencijala ove Općine. Uz fotografije jezera nekad i snimke jezera sada mladi su poručili da uz pomoć savremenih tehnologija i mašina jezero Modrac može vratiti stari sjaj i ponovo biti turistički potencijal Lukavca. Film "Naša strana priče, premijerno je prikazan 09.maja na Međunarodnom sajmu turizma i ekologije List u Lukavcu, u prepunoj sali doma kulture, a u septembru će se takmičiti na 5. Viva film festivalu u Sarajevu za jednu od vrijednih i prestižnih nagrada.
 
Prijatelji radionica su: Avtera BH, VW, Porsche Bosna i Hercegovina, BHRT, Canon, Mekline, DJi, Podravka, Lipa voda, i ostali. VWivamobil 13. maja stiže u Prnjavor u kojem će boraviti do 15. maja. Filmejkeri spremajte se. Akcija!!!
Pokreće Blogger.