Javni poziv za učešće na Simulaciji Općinskog vijeća



Udruženje mladih Most, uz finansijsku potporu Fondacije tuzlanske zajednice, poziva sve mlade od 16 do 30 godina starosti, da se prijave na Simulaciju Općinskog vijeća.

Sudjelovanjem na Simulaciji Općinskog vijeća, imate priliku da se dodatno educirate, razmjenite iskustva, te unaprijedite svoja znanja i vještine za društveno i političko djelovanje. Funkcija i značaj Općinskog vijeća, odnos vijeća i načelnika, funkcionisanje i rad kolegijuma i Klubova vijećnika/ca, vijećnička pitanja i inicijative, su samo neke od tema koje vas očekuju na Simulaciji, i to sa eminentnim predavačima iz datih oblasti.
Osim teoretskog dijela, bit će održana praktična radionica u vidu simulacije gdje će se pokazati praktično sva znanja i vještine koje su učesnici usvojili na teoretskom dijelu.

Simulacija Općinskog vijeća traje dva dana (subota 07.12. – nedjelja 08.12.), a po završetku dvodnevnog edukativnog programa, učesnicima će se dodijeliti certifikati o uspješno završenom edukativnom programu „Simulacija Općinskog vijeća“.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti OVDJE najkasnije do 25. novembra 2019. godine do 00:00.

Broj polaznika na Simulaciji Općinskog vijeća je maksimalno 31 učesnika/ca.

Molimo vas da unutar online aplikacije, popunite polje motivaciono pismo, koje će imati presudnu ulogu u odabiru kandidata/kandidatkinja.

Učešće na Simulaciji Općinskog vijeća je potpuno besplatno. Troškove hrane i osvježenja za učesnike i učesnice pokrivaju organizatori. Troškove puta učesnici snose sami. Za sve dodatne informacije obratite nam se putem slijedećih kontakata: udruzenjemladihmost@gmail.com ili +387 (0)61 928 450 (Mujagić Eldar, predsjednik Udruženja mladih Most).


Udruženje mladih Most
Pokreće Blogger.