Obilježavanje međunarodnog dana migranata u Tuzli


Udruženje mladih MOST daje punu podršku organizatorima mirnog okupljanja u Tuzli povodom Međunarodnog dana migranata.

MOST želi istaknuti da je neophodno da se migrantima omoguće dostojni uslove tokom borakva u našoj domovini Bosni i Hercegovini.

Migracije se događaju iz različitih razloga, no zasigurno je najveći broj onih koje su motivirane boljim i kvalitetnijim životnim uvjetima, ekonomskim napretkom, obrazovnim prilikama, boljim mogućnostima.

Upravo je obilježavanje Međunarodnog dana migranata odlična prilika za poticanje raznih aktivnosti kao i javnog dijaloga o njihovim pravima koja su vrlo često ugrožena, kako u njihovim vlastitim zemljama tako i u onima u koje dolaze.


Udruženje mladih Most


18. decembra 2019. godine u 18:00 h

Željeznička/autobuska stanica Tuzla


Poštovani,


pozivamo Vas na mirno okupljanje koje organiziraju građani i organizacije Tuzle povodom Međunarodnog dana migranata koji se u svijetu obilježava 18.12.

Na ovaj način želimo ukazati na uvjete u kojima ljudi u pokretu borave, kao i na povećanu ksenofobiju i rasizam u lokalnim zajednicama prema migrantima i izbjeglicama.

Na okupljanju koje će trajati desetak minuta, prisutnima će se obratiti predstavnici organizacija i Tuzlanskih volontera.

Nadamo se da ćete prepoznati važnost ove aktivnosti za sve migrante i izbjeglice koji se nalaze u gradu Tuzli i doprinijeti vidljivosti ove ranjive kategorije.

S poštovanjem,
Organizatori događaja

Pokreće Blogger.